مجتمع رفاهي بين راهي روناك اصفهان

سفر جاده اي را به دو صورت مي توان انجام داد. هم از طريق وسايل حمل و نقل عمومي مانند اتوبوس و هم از طريق خودروي شخصي مي توانيد به سفر جاده اي برويد و تجربه اي هيجان انگيز را تجربه كنيد. براي سفر با خودرو شخصي نياز است نكاتي را رعايت كنيد تا بيشترين لذت را از آن ببريد. يكي از اين نكات استراحت كردن در زمان هاي معين و يا تعويض راننده ماشين است. اين موضوع سبب بالا رفتن تمركز راننده مي شود و خطرات ناشي از عدم تمركز مانند تصادف را كم مي كند. براي استراحت كردن و بهره گيري  از امكانات رفاهي مي توانيد در مجتمع هاي رفاهي بين راهي كه در نقاط مختلف از حاشيه جاده ها تعبيه شده اند استفاده كنيد. يكي از اين مراكز مجتمع بين راهي روناك است كه در اين قسمت از مجله گردشگري مستر بليط در مورد آن اطلاعاتي را در اختيار شما مي گذاريم.

درباره مجتمع روناك

درباره مجتمع تفريحي روناك اصفهان

اين مجتمع در محور كاشان – قم قرار دارد و جزو مجتمع هاي تازه تاسيس مي باشد. محيطي زيبا و سرشار از لطافت دارد. يك حوض متوسط همراه با مرغابي در آن قرار دارد كه باعث شادابي مسافران مي شود. اگر در اين جاده به سفر مي رويد حتما به اين مجتمع سري بزنيد. مجتمع روناك به صورت شبانه روزي و در 7 روز هفته خدمات خود را به مسافران ارائه مي دهد. اين  مجتمع داراي رتبه ممتاز از در رده بندي استانداردهاي كشور مي باشد.

 

https://mrbilit.com/mag/ronak-rest-area/

سد تنگ آب

ايران از جمله كشورهايي است كه در جاي جاي آن مي توان رد پايي از گذشته را پيدا كرد. شهرها و استان هاي بسياري در ايران وجود دارند كه آثار تاريخي زيادي را در خود جاي داده اند. شهرستان گراش يكي از شهرستان هاي استان فارس است كه آثار تاريخي مختلفي در آن پيدا مي شود. اين آثار تاريخي هر يك از دوران تاريخي خاصي بر جاي مانده اند. اين شهر آب و هوايي گرم و خشك دارد به همين خاطر براي سفر به آن بهترين فصول سال پاييز و زمستان است. وجود آثار تاريخي زياد در آن باعث شده است يكي از مقاصد سفر براي دوستداران تاريخ اين مرز و بوم باشد. در ميان اين آثار تاريخي مي توان بركهٔ كل، قلعهٔ همايون‌دژ، بركهٔ حاج‌اسدالله، بركهٔ حاج‌اسدالله، سد تنگ آب و ... را نام برد. البته اين ها تنها تعدادي از آثار تاريخي موجود در اين شهرستان است كه سالانه بازديدكنندگان بسياري را به سمت خود مي كشاند. در اين بخش از مجله مستر بليط به رسم هميشگي به سراغ يكي از اين آثار تاريخي رفته ايم و اطلاعاتي درباره آن گردآوري كرده ايم كه براي شما شرح مي دهيم. پس تا انتهاي اين مطلب همراه ما باشيد.

معرفي سد تنگ آب

معرفي سد تنگ آب

در ايران مي توان طيف گسترده اي از آثار تاريخي را مشاهده كرد كه هر يك از آنها از دوراني تاريخي به جاي مانده اند. يكي از انواع آثار تاريخي كه مي توان در ايران ديد، سد ها هستند. اين سازه ها كه نشان از ذوق و استعداد مهندسان ايراني در گذشته دارند، امروزه علاوه بر اينكه همچنان با عنوان سد كاربري دارند اثري گردشگري و تاريخي نيز شناخته مي شوند. يكي از اين سدها با نام سد تنگ آب شهرت دارد و در شهرستان گراش استان فارس قرار دارد. سد تنگ آب كه نام خود را از تنگه اي با همين نام گرفته است، در جهت جنوب غربي گراش واقع در كوه سياه در زير قله‌اي به نام «بُنِ مُرُك» قرار دارد و مربوط به دورهٔ ساسانيان مي شود كه در دورهٔ صفويان مورد ترميم و بازسازي قرار گرفته و سه پشت ‌بند جهت جلوگيري از تخريب آن در همين زمان ساخته شده‌ است. از آنجايي كه اين بنا جزء سازه هاي منحصر به فرد باقي مانده از گذشته  است آن را در ليست آثار ملي به جاي دادند.

https://mrbilit.com/mag/sad-tang-ab/

حمام حاج رئيس

ايران كشوري با تنوع آب و هوايي گوناگون و چهار فصل است در هر فصلي از سال منطقه اي مناسب براي سفر وجود دارد. در بُعد فرهنگي هم تركيبي از چند فرهنگ و تنوع زيستي است، ضمن اينكه خاستگاه يكي از كهن ترين فرهنگ هاي بشري است و به لحاظ ويژگي هاي جغرافيايي و اقليمي در طول تاريخ كوره ذوب فرهنگ ها و اقوام قلمداد مي شد. همين موضوعات سبب شده است تا افرادي كه قصد سفر دارند، ايران را به عنوان مقصد اصلي براي سفرهايشان انتخاب كنند و از سراسر جهان به اين كشور بيايند. در هر شهري از ايران مي توانيد آثار تاريخي را مشاهده كنيد كه شايد نتوان در هيچ كجاي ديگر از جهان مانند آن ها را يافت. يكي از شهرهاي ايران كه پر از آثار تاريخي و جاذبه هاي گردشگري است، شهرستان اوز در استان فارس است. تاريخ دقيق اين منطقه به طور دقيق مشخص نيست تنها چيزي كه مسلم است اين است كه به دوران قبل از اسلام بر مي گردد. به همين خاطر است كه اين شهر آثار تاريخي زيادي دارد و در قسمت هاي مختلف آن مي توان اين آثار را مشاهده كرد. يكي از اين آثار تاريخي حمام حاج رئيس است كه در شهر اوز قرار دارد و در اين بخش از مجله مستر بليط به توضيحاتي درباره آن مي پردازيم.

معرفي حمام حاج رئيس

معرفي حمام حاج رئيس

حمام در سيستم شهرسازي ايراني اسلامي به عنوان بناهاي عام المنفعه و عمومي در كنار مسجد و بازار ساخته مي شده است. نزديكي حمام به مسجد موجب راحتي نمازگزاران در طهارت مي شد. حما در طول تاريخ در نحوه ساخت، نوع استفاده و تزئينات به كار رفته فراز و نشيب هايي داشته است. در تاريخ سرزمين ايران به دليل اهميت نظافت در رسوم، ذوق و هنر ايراني دست به دست هم دادند تا محل تنظيف مكاني آرام و روح بخش باشد. نظافت و طهارت از اهميت بسياري در دين اسلام برخوردار است. ا ين اهميت در توجه فراوان به گونه اي از معماري به نام حمام بيشتر تجلي يافته است. حمام ها علاوه بر ويژگي هاي كالبدي و مادي داراي ويژگي هاي آييني و غيرمادي نيز هستند. در گذشته در شهر ها و روستا هاي ايران حمام هايي بنا گرديده است كه به نام حمام عمومي شهرت دارند و برخي از آنها هنوز وجود دارند. يكي از اين حمام ها، حمام حاج رئيس شهر اوز نام دارد، كه از دوران قاجار در اين شهر باقي مانده است. اين حمام توسط يكي از بزرگان اين شهر به نام حاج رئيس محمد سعيد سوداگر در اواخر دوران قاجار و اوايل پهلوي اول ساخته شده است. اين حمام تاريخي كه اكنون در بافت قديمي شهر و در محله مسجد شيخ و ميدان مسجد حاج نوشاد شهر اوز قرار دارد.

https://mrbilit.com/mag/haj-rees-bath/