شايد اين را نمي دانستيد كه كيش ، قديمي ترين جزيره خليج فارس است ، اين جزيره يكي از زيباترين جزاير در اين منطقه به شمار مي رود ، بياييد با هم بيشتر به بررسي اين جزيره زيبا بپردازيم ، كيش يكي از مهم ترين و پرطرفدارترين مقاصد گردشگري در اين دو دهه اخير مي باشد ، به خصوص در اين دو سال اخير به دليل بالا رفتن نرخ ارز مردم بيشتر تمايل به سفرهاي داخلي دارند و بهترين گزينه ، جزيره كيش است چرا كه هم به اندازه جزيره هاي خارجي زيباست و هم با هزينه هاي بسيار كم تري مي توان به آن سفر كرد ، شايد اين را مي دانيد كه كيش يكي از قديمي ترين جزاير خليج فارس است و تاريخي پر فرارز و نشيب را پشت سر گذاشته تا بالاخره نصيب ايران گشته ، جالب است بدانيد كه نام قديمي كيش ، " قيس " بوده است ولي امروزه تنها بوميان اين منطقه شايد جزيره را با اين نام مي شناسند ، با ما همراه باشيد تا بيشتر درباره اين جزيره زيباي ايران بدانيم .
داستان جزيره كيش
نام جزيره كيش از نظر معنا به مفاهميمي همچون " تيردان " يا " تركش " مي باشد. قبل از هر چيزي بدك نيست بدانيد كه اين نام را براي اين انتخاب كرده اند كه وقتي بر بلنداي اطراف اين جزيره مي ايستادند همچون تيري در تركش قابل مشاهده بوده است. در داستان جزيره كيش بعضي از انديشمندان و نويسندگان اسم " كيان " را براي اين مقصد رويايي انتخاب كردند. در همين زمينه افسانه اي به گوش رسيده كه به اين شرح است : كيكاووس شاه وقتي به فارس رفت تختش بر روي سيراف فرود آمد و نام " كيان " از اين جهت از روي سلسله كيانيان بر روي كيش گذاشتند. در ادامه نيار خوس دريا سالار يوناني كه در سال 325 قمري از اسكندر خان ماموريت گرفت تا به جنوب ايران و به درياي عمان سفر كند تا اكتشافاتش را كامل تر كند ؛ به گفته و نوشته هاي نيار خوس در قرن 4 قبل از ميلاد در جزيره كيش سكونت داشته است. لازم به ذكر است كه آريان يكي از مورخان يوناني كه جزيره كيش را به نام " كامتينا " ياد مي كرده است، بر اين باور بوده كه وقتي نيار خوس در خليج فارس مشغول سير و سفرش بود كيش به دو اله ونوس و مركور اختصاص داشته است. داستان اين جزيره زيبا همچنان هم ادامه دارد و ما با توجه به توضيحات ياد شده به اين جا رسيديم كه كيش در زمان هخامنشيان يكي از مركز صيد مرواريد بين النهرين، هندوستان،عربستان و مركز تجارت تاجران بزرگ دنيا بوده است و شهرت باورنكردني داشته است و نيز در سال 1349 كيش مورد بازديد هيات كارشناسي قرار گرفت و با توجه به موقعيت جغرافيايي عالي و استراتژيكي ايده آلي كه داشت به عنوان مركز بين المللي توريستي تجاري مورد توجه بي نظيري قرار گرفت و بالاخره در سال 1371 با تاسيس سازمان منطقه آزاد كيش اين جزيره جاني تازه گرفته و دوران توسعه كيش شروع شد و امروزه به يكي از توريستي ترين جزاير ايران نامبرده مي شود.
نقشه جزيره كيش
اطلاعات جزيره كيش
- جمعيت: 39,853 نفر، بر اساس سرشماري سال 1395
- نژاد: بومي هاي كيش از نژاد دراويدي، نورديك، سامي و سياهپوست هستند؛ البته امروزه شمار مهاجران نيز در كيش زياد است.
- زبان: فارسي و عربي
- كد: 076 براي تلفن هاي ثابت و 0934 براي شبكه مستقل تلفن همراه كيش ( TKC)
- اقتصاد: پايه هاي اقتصاد كيش بر روي صنعت گردشگري استوار است و بخش مهمي از درآمد اين جزيره از اين صنعت به دست مي آيد. وجود امكانات اقامتي بسيار خوب، كلوپ هاي دريايي با انواع تفريحات آبي، جُنگ هاي شبانه، تفريحات هيجان انگيز، مراكز خريد با قيمت هاي ارزان تا گران، فضايي آرامش بخش و ... همه و همه باعث شده اند تا گردشگران زيادي به سوي اين جزيره بروند. بر اساس آمارها سالانه بيش از 1,700,000 گردشگر به كيش سفر مي كنند.
- در كنار گردشگري، از مشاغل بوميان كيش مي توان به صيد مرواريد، پرورش نخل خرما، صادرات پياز و تنباكو اشاره كرد.
تاريخچه جزيره كيش
درباره تاريخچه كيش در بسياري از كتاب ها نوشته شده است ، همان طور كه گفته شد جزيره كيش يكي از قديمي ترين جزيره هاي حاشيه خليج فارس است و خوب است اين را بدانيد كه اين جزيره از زمان هخامنشيان تا دوره ساسانيان در دست ايراني ها بود ه ولي متاسفانه بعد از حمله عرب ها به ايران ، كيش به دست خبيفه هاي اموي افتاد و تا مدت هاي زياد در دست آن ها بود ، اين ماجرا تا زماني كه يك ايراني اهل ري قيام كرد ادامه داشت ، اين ايراني بر عليه خليفه آن زمان قيام كرد و او را شكست داد و جالب است نه تنها كيش كه تمامي جزيره هاي خليج فارس و بحرين را به تصرف درآورد ، از آن زمان به بعد كيش از آن ايران شد ، در دوره سلجوقيان ، كيش به بزرگ ترين مركز تجاري خليج فارس تبديل شده بود و از بسياري از كشورهاي اطراف براي تجارت به اين منطقه مي آمدند ، قياصره در اين دوران قدرت را در به دست گرفتند ، اين ها قومي فقير بودند كه شغل آبا اجداديشان ، دزدي هاي دريايي بود و از همين طريق به ثروت زيادي دست يافته بودند ، قيش نام يكي از نياكان اين قوم بود و نام اين جزيره به همين دليل در گذشته قيس بوده است .
بعد از قياصره ، پرتغالي ها به ايران حمله كردند و كيش و هرمز را گرفتند ولي ديري نپاييد كه ايراني ها در زمان عباسي ، خليج فارس و بحرين را فتح كردند و به دنبال آن جزيره هاي آن را گرفتند و بعد از اين ماجرا بود كه ديگر كيش به شكل رسمي تبديل به يكي از جزيره هاي ايران شد ، در گذشته ، كيش يكي از مراكز مهم صيد ماهي و مركز تجارت مرواريد خليج فارس بود ، ولي با واردات مرواريد ژاپن به بازار ايران ، از ارزش مرواريد كيش كاسته شد و به دنبال آن جزيره كيش از اهميتي كه قبل داشت ، ديگر برخوردار نبود ، تا اين كه ويژگيهاي طبيعي ، سواحل زيباي مرجاني و آب هاي زلال به داد اين جزيره زيبا رسيد و از اواخر دهه 40 شمسي ، جزيره كيش به مركز توريستي بين المللي تبديل شد ، اين كار با توسعه تمامي زيرساخت هاي مدرن از جمله هتل ، نمايشگاه بين المللي ، فرودگاه بين المللي كيش ، كازينو و اقامتگاه خانواده سلطنتي توسط محمد رضا شاه با بودجه دولت ف صورت گرفت ، لازم به ذكر است جزيره كيش در سال 1361 به عنوان نخستين منطقه آزاد اقتصادي كشور برگزيده شد و امروزه يكي از مهم ترين مناطق تجاري و گردشگري كشور مي باشد .
موقعيت جغرافيايي كيش
كيش، جزيره اي است كه درست در قلب خليج فارس جاي خوش كرده است كه اين جزيره از توابع شهرستان بندر لنگه در استان هرمزگان مي باشد. كيش داراي شكلي تقريبا شبيه به بيضي ميباشد و داراي مساحتي حدودا 92 كيلومتر مربعي و محيطي حدودا 45 كيلومتري (طول در محور شرقي-غربي برابر 15.5 كيلومتر و عرض در محور شمالي-جنوبي برابر 7.5 كيلومتر) است و با مشاهده نقشه كيش مي توانيد بفهميد كه موقعيت جغرافيايي كيش به اين صورته كه در ربع اول طول سواحل 1360 كيلومتري جنوب ايران در دهانه خليج فارس و تقريبا در نزديك بخش انتهايي اين آبراه، در محدوده تنگه هرمز قرار گرفته است. مهمه بدونيد كه فاصله اين جزيره زيبا تا تهران از راه هوايي حدود 1055 كيلومتر و از راه زميني حدود 1600 كيلومتر مي باشد.
جمعيت جزيره كيش
جزيره كيش يكي از جزيره هاي كوچك در ايران است و جمعيت زيادي ندارد ، جمعيت بومي كيش با تلاش زياد شايد 5 هزار نفر باشد ، امروزه كيش تبديل به يكي از شهرهاي 72 ملتي ايران شده ، بسياري از هموطنان ايراني از جاي جاي كشور براي كار به اين جزيره مي آيند و ساكن آن مي شوند و به همين ترتيب جمعيت جزيره نسبت به سال ها قبل افزايش پيدا كرده است ، با احتساب مهاجراني كه به كيش آمده اند مي توان گفت كه جمعيت جزيره در حدود 30 هزار نفر مي باشد.
فرهنگ و آداب و رسوم مردم كيش
دانستن و شناخت فرهنگ مردم كيش جذابيت هاي خودش را دارد كه قبل از سفر بدك نيست اطلاعاتي نسبت به مردم اين شهر داشته باشيد. در گذشته اعراب حمله وحشيانه اي به ايران كردند و به همين دليل در جنوب ايران و همچنين جزيره كيش بسياري از هموطنان ما را اعراب تشكيل مي دهند ، اين مردم بسيار مهربان هستند و به مانند اعراب ديگر لباس محلي مخصوصي دارند ، لباس مردان عرب ، دشداشه همراه با عرقچين است ، خوب است بدانيد كه بوميان كيش اهل سنت هستند و عيد قربان و عيد فطر از مهم ترين روزهاي سال براي آن ها است ، آواز در بين اين مردم از محبوبيت خاصي برخوردار است و نوعي ساز محلي دارند كه در واقع نوعي طبل است ، شغل مردم كيش ماهيگيري ، دامداري ، دريانوردي و بازرگاني بوده و هست ، در گذشته به صيد مرواريد هم مي پرداخته اند ولي امروزه ديگر خبري از صيد مرواريد نيست ، در كيش يكي از مواردي كه بايد امتحان كنيد ، غذاهاي محلي و خوشمزه اين جزيره است كه اكثر آن ها از ماهي تهيه مي شوند و بسيار خوشمزه هستند.
همه چيز در مورد جزيره كيش
يكي از مهمترين مسائل كه مي تواند در مورد جزيره كيش حائز اهميت باشد روش سفر با تور كيش است. قبل از هر چيزي بدانيد كه شرايط مسافرت زميني و هوايي به كيش براي تمامي مسافران و گردشگران داخلي به راحتي فراهم شده است. شما علاقه مندان مي توانيد براي مسافرت به كيش يكي از دو شيوه گفته شده در بالا را انتخاب نماييد. در ادامه شيوه مسافرت زميني - دريايي و مسافرت هوايي به جزيره كيش را بازگو ميكنيم تا شما بتوانيد با توجه به شرايط خود يكي از روش هاي را انتخاب كرده و سفري به يادماندني را تجربه كنيد. گزينه اول سفر زميني به اين كيش است كه يكي از مهمترين عوامل محبوبيت مسافرت زميني -دريايي به جزيره كيش امكان استفاده از وسيله نقليه شخصي و امكان گشت و گذار در مسير انتخابي و جذاب اين منطقه مي باشد. اگر بخواهيد از تهران به سمت بندرعباس برويد تقريبا يك مسافت 1300 كيلومتري پيش رو داريد و در اين مسير مي توانيد در شهرهاي جذابي همچون : يزد، سيرجان، كاشان، اصفهان، مرودشت و شيراز اقامت موقت داشته باشيد و كلي لذت ببريد. در ادامه بعد از رسيدن به بندرعباس يك مسافت 280 كيلومتر هم براي رسيدن به بندر چارك خواهيد داشت و در بندر چارك شناورهاي مسافربري و باري بسيار متنوع و زيادي را مشاهده مي كنيد كه با دريافت مبلغي عالي شما را در يك مسافت 32 كيلومتري به جزيره كيش مي رسانند. به اين ترتيب شما مي توانيد به راحتي و با استفاده از وسيله نقليه شخصي خودتان به گشت و گذار و تفريح در جزيره كيش بپردازيد.
اما گزينه بعدي شما سفر هوايي با تور كيش است كه مسافت طي شده در مسافرت هوايي بسيار كمتر از مسافرت هاي زميني ميباشد. شما در يك سفر هوايي از تهران تا كيش بايد يك مسافت 1043 كيلومتري را بگذرانيد كه يك ساعت و 48 دقيقه بعد به اين مقصد مي رسيد و البته در اين صورت شما مسافران در فرودگاه تهران وارد هواپيما شويد و در فرودگاه كيش و در مقصد مورد نظر پياده خواهيد شد. در اين روش هر چند مسافت مورد نظر به طرز قابل توجهي كاهش مي يابد با اين حال شما را از مزاياي مسافرت در جزيره كيش با استفاده از وسيله نقليه شخصي محروم مي شويد ولي در نهايت حق انتخاب با شماست.
جاذبه هاي گردشگري كيش
جاذبه هاي گردشگري كيش بيشمارند و در يك يا دو سطر نمي توان درباره آن ها صحبت كرد ، كيش داراي جاذبه هاي تاريخي و طبيعي بسيار زيادي است كه شايد با يكبار سفر به اين جزيره نتوانيد تمامي آن ها را ببينيد، مهم است بدانيد كه جزيره كيش به غير از دريا و آب هاي تميز و سواحل كم عمق داراي جاذبه هاي ديدني متنوعي است كه در ادامه تعدادي از بهترين و زيباترين مكان هاي آن را براي شما نام خواهيم برد كه مي توانيد مقصد سفر هاي خانوادگي و دوستانه شما باشد. همچنين ساحل جزيره كيش اگر بهترين منطقه ساحلي ايران نباشد، اما بي شك در دسته زيباترين سواحل كشور قرار دارد. ساحلي طلايي رنگ، آفتابي و درخشان با آب هايي نيلگون و آسماني فيروزه اي كه محيط بسيار شگفت انگيزي را براي سفرهاي توريستي فراهم كرده است. شايد به همين دليل است كه جزيره كيش را مرواريد خليج فارس ناميده اند و در آخر راه هاي دسترسي به جزيره كيش بسيار متنوع است و بستگي به انتخاب شما دارد كه چطور همراه تور كيش مي شويد.
- شنبه ۱۹ مهر ۹۹ ۱۷:۲۱ ۹۰ بازديد
- ۰ نظر