سفر به دنياي غذاهاي تند و آتشين | غذاهاي محلي استان هرمزگان

غذاهاي محلي استان هرمزگان

سفر به دنياي غذاهاي تند و آتشين | غذاهاي محلي استان هرمزگان

طعم خوب غذاهاي تند و پر ادويه هر ايراني را به ياد غذاهاي جنوبي مي‌اندازد. استان هرمزگان به دليل هم‌جواري با خليج فارس و داشتن شرايط خاص آب‌و‌هوايي تنوع غذايي گوناگوني دارد. علاوه‌بر موارد گفته شده فرهنگ غذايي هندي‌ها، كه سال‌ها در اين استان زندگي مي‌كردند، تاثير زيادي بر رژيم غذاي اهالي استان هرمزگان گذاشته است.

در حال حاضر بيشتر ادويه‌هاي مصرفي از هندوستان وارد اين استان مي‌شود و بعضي از غذاها هم به شيوه هندي پخته مي‌شود. البته همه غذاهاي جنوبي تند نيستند و جنوبي‌ها غذاهاي ترش و شيرين هم دارند.

غذاهاي محلي استان هرمزگان

عكس از گوگل

مهياوه

مهياوه يكي از غذاهاي جنوبي است كه در استان هرمزگان پخته مي‌شود و مثل بسياري از غذاهاي جنوبي مزه‌اي تند و شور دارد. مهياوه يا مهوه نوعي خوراك آبكي است كه به‌عنوان غذاي كامل يا چاشني كنار غذايي ديگر مصرف مي‌شود. ماهي ساردين، خردل، رازيانه، نمك و آب مواد اوليه  اين غذا را تشكيل مي‌دهند.

براي درست كردن مهوه به يك ظرف سفالي نياز داريد كه از آب و نمك پر شده باشد و ماهي به مدت ۲۰ تا ۳۰ روز داخل آن نگهداري شود. در اين مدت بايد روزي دو مرتبه ماهي را هم بزنيد تا فاسد نشود. ظرف سفالي را در برابر آفتاب قرار دهيد تا ماهي به‌‌‌اندازه كافي نرم و براي مراحل بعدي آماده شود.

بعد از اين مدت ماهي را از ظرف خارج و با دست له كنيد و بعد از رد كردن از صافي تفاله‌هاي آن را دور بريزيد. به آب باقي‌مانده داخل ظرف سفالي خردل، ماهي له‌شده، پوست نارنج و زيره سبز را اضافه كنيد و در ظرف را به مدت ۱۵ روز ببنديد تا مهوه آماده و قابل خوردن شود.

(متاسفانه عكس مناسبي براي مهياوه پيدا نشد.)

ماهى برشته يا كباب ذغالي

كباب‌ها از بهترين غذاهايي‌اند كه گردشگران براي وعده‌هاي غذايي‌شان در سفر انتخاب مي‌كنند و دليل آن هم تهيه ساده و راحت كباب است. ماهي كباب هم از كباب‌هايي است كه هم به‌راحتي پخته مي‌شود و هم طرفداران زيادي دارد.

يكي از انواع ماهي كباب ماهي برشته يا كباب ذغالي است كه يكي از غذاهاي محلي استان هرمزگان است و بيشتر در جزيره قشم درست مي‌شود. براي درست كردن اين غذا به ماهي‌هاي كوچك مثل ساردين، بياح، سنگسر يا گاريز نياز داريد. ماهي را با نمك و ادويه مزه‌دار و داخل شكم آن را با سبزي‌هاي معطر پر كنيد و مستقيم روي آتش قرار دهيد.

البته ما به شما پيشنهاد مي‌كنيم اين غذا را از افراد بومي جزيره قشم خريداري كنيد چون سبك پختن آن با انواع ماهي كباب كمي متفاوت است. فراموش نكنيد همراه ماهي برشته خرما نوش جان كنيد.

ماهي كبابي جنوب

عكس از گوگل

دوپيازه ميگو

دو پيازه غذايي است كه در بسياري از شهرهاي ايران پخته مي‌شود و شيوه درست كردن و مواد اوليه آن در هر شهر با شهرهاي ديگر متفاوت است. دو پيازه ميگو از غذاهاي محلي جزيره قشم است كه در شهرهاي ديگر استان هرمزگان هم پخته مي‌شود. به دليل داشتن ميگو علاوه‌بر طعم خوشايند خواص بي‌شماري هم دارد.

پياز، ميگو، رب، نمك و فلفل مواد تشكيل‌دهنده اين غذا هستند. البته در بعضي از شهرها به اين مواد سيب‌زميني هم اضافه مي‌كنند. با اينكه دوپيازه ميگو نوعي خوراك است و بيشتر با نان خورده مي‌شود اما بعضي‌ها آن را با برنج هم نوش جان مي‌كنند.

دوپيازه ميگو

عكس از گوگل

برنج ديشو

ديشو به معني شيره خرماست و برنج ديشو يكي از غذاهاي محلي استان هرمزگان است كه با شيره خرما پخته مي‌شود. براي درست كردن اين غذا بايد شيره خرما را با آب رقيق كنيد و روي حرارت قرار دهيد. زماني‌ كه در حال جوشيدن بود برنجي كه از قبل خيس شده  است را بدون آب اضافي به شيره خرما اضافه كنيد و اجازه دهيد تا برنج دم بكشد.

در شهرهاي استان هرمزگان اين غذا با ماهي تلال سرخ‌شده سرو مي‌شود. طعم برنج ديشو به دليل استفاده از شيره خرما شيرين است.

غذاهاي تند جنوبي

عكس از گوگل

هزاري

هزاري از غذاهاي محلي استان هرمزگان است كه بيشتر در بندرعباس پخته مي‌شود. اين غذا از ماهي، برنج، پياز، فلفل دلمه‌اي و پودر ليمو تهيه مي‌شود. براي درست كردن اين غذا بعد از تفت دادن پياز به آن ماهي، فلفل سبز، پودر ليمو و نمك اضافه مي‌كنند و بعد از پخته شدن همه اين مواد را با برنج مخلوط مي‌كنند و اجازه مي‌دهند تا دم بكشد.

هزاري

عكس از گوگل

بلاليت

آيا تا به حال ماكاروني را به‌عنوان وعده صبحانه خورده‌ايد؟ در استان هرمزگان غذايي به نام بلاليت را با ماكاروني درست مي‌كنند كه بيشتر هنگام صبحانه خورده مي‌شود. تركيبات اين غذا شامل ماكاروني، هل، گلاب، روغن و شكر يا شيره خرما مي‌شود و طعم شيريني دارد.

صبحانه بلاليت

عكس از گوگل

نان چم‌چمو

نان تخم‌مرغي يا چم‌چمو يكي از نان‌هاي سنتي استان هرمزگان است كه در جزيره قشم پخته مي‌شود. اين نان از تركيب كردن آرد، تخم‌مرغ، آب يا شير، روغن و شكر درست مي‌شود. بعد از مخلوط كردن مواد با همديگر و به دست آمدن يك مايع رقيق روغن را داخل يك تابه داغ مي‌كنند و مايع نان را با ملاقه داخل تابه مي‌ريزند تا هر دو طرف نان كاملاً سرخ شود.

اندازه نان بستگي به اندازه پيمانه‌ دارد. شما مي‌توانيد از قاشق يا ملاقه به‌عنوان پيمانه استفاده كنيد.

چم چمو نان محلي جنوبي

عكس از گوگل

هوارى

هواري كه نام ديگر آن ماهي پلو است در استان هرمزگان و بيشتر در بندرعباس پخته مي‌شود. براي درست كردن هواري از انواع ماهي استفاده‌ مي‌كنند اما ماهي هوور طعم بهتري به اين غذا مي‌دهد. سير، پياز، كره، نمك، فلفل قرمز و ادويه مواد ديگري هستند كه جنوبي‌ها براي پختن ماهي هواري از آن‌ها استفاده مي‌كنند.

هواري

عكس از گوگل

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.