نگاهي به جزيره كيش نگين «خليج فارس»

 كيش مهم‌ترين جزيره گردشگري و تجاري ايران است كه سالانه گردشگران بسياري از داخل و خارج ايران را به خود جذب مي‌كند. در دوره هخامنشي‌ها كيش به مركز صيد مرواريد در منطقه بين‌النهرين و حتي هندوستان تبديل شد‌.
 
وجود مرواريد موجب شد كه اين جزيره باستاني در عهد هخامنشي‌ها ميزبان كشتي‌هاي تجاري و بازرگانان شود.  يوناني‌ها در وصف كيش بيش از ديگر سياحان نوشته اند. يكي از آنها نيارخوس درياسالار يوناني بود كه در سال 325 قبل از ميلاد مسيح به فرمان اسكندر مقدوني مامور به سفرهاي اكتشافي شد تا جهانگشايي اسكندر را تكميل كند. او در خصوص سفر اكتشافي خود در درياي عمان و خليج فارس در قرن چهارم پيش از ميلاد، نوشته است كه به جزيره كيش رسيد.
 
آريان يكي ديگر از تاريخ نويس‌هاي يوناني است كه نام كامتينا را براي كيش انتخاب كرد. او معتقد بود، هنگامي‌كه نيارخوس مامور سفرهاي اكتشافي اسكندر مقدوني به كيش رسيد، اين جزيره زيبا و تاريخي به دو الهه يوناني به نام‌هاي ونوس و مركور اختصاص داشت. اهميت جزيره كيش در طول تاريخ به اندازه‌اي بود كه حتي دردوره‌اي از تاريخ ايران، حاكم خليج فارس در عصر اتابكان فارس اين جزيره را سكونتگاه اصلي خود قرار داد. در عصر مغولان نيز كيش اهميت تجاري خود را در كنار بغداد، شيراز، بحرين و هندوستان حفظ كرد. 

مكانهاي تفريحي كيش,ديدني هاي كيش

 كيش مهم‌ترين جزيره گردشگري و تجاري ايران است

 
برپا ماندن شهر باستاني حريره كيش در همان دوران، شاهدي بر اين مدعاست. اهميت مرواريد كيش چنان بود كه اين پديده طبيعي برگردن همسر‌امپراتور چين آويخته شد و ماركوپولو در خاطرات سفر خود با مشاهده اين گردنبند از ارمغان كيش سخن گفت. آرامش كيش از همان عهد باستان پابرجا ماند تا آنكه پرتغالي‌ها كشتي‌هاي جنگي خود را به طمع در دست گرفتن بازارهاي هندوستان، عربستان و ايران به اقيانوس هند فرستادند و به كيش رسيدند.
 
آن‌ها تا زمان حكومت صفويه نيز در كيش ماندند. با بيرون راندن پرتغالي‌ها توسط دليران جنوب ايران، كيش به حيات بومي‌خود ادامه داد تا آنكه در سال 1371 اين جزيره نام مرواريد خليج فارس را به خود گرفت از 20 سال پيش تاكنون كيش پرشتاب در مسير جذب گردشگر حركت كرد  تا اينكه به مقصد منحصر به فرد گردشگري در مناطق آزاد ايران بدل شد و توانست در كنار اصفهان و شيراز پرچم گردشگري ايران را بالا نگاه دارد.

ساحل نقره‌اي و هواي پاك
كيش را مرواريد خليج فارس خوانده‌اند. اين نام تنها يك شعار براي اين جزيره زيباي جنوبي ايران نيست. كيش را از آن جهت مرواريد خليج فارس ناميده‌اند كه شن‌هاي سواحل اين جزيره جنوبي با مرجان‌هاي دريايي در هم آميخت و در سراسر كرانه‌هاي اين جزيره در تابش خورشيد همچون نگين شروع به درخشيدن كرد. آب و هواي كيش در چهارفصل ايران مختص به اين جزيره است، به گونه‌اي در طول سال ساحل نقره‌اي و آسمان آبي و آفتاب درخشانش در آب‌هاي نيلي رنگ خليج فارس هواي پاك و آرامش منحصر به فردي را بر اين جزيره حاكم كرده است.
 
جزيره كيش با برخورداري از پيشينه باستاني شگفتي‌هاي طبيعي خاص خود را نيز دارد. سواحل مرجاني و آب‌هاي شفاف اين جزيره چنان فضايي ايجاد كرده كه هر گردشگري را شيفته بازديد از آن مي‌كند. در وصف پاكي و تميزي اين جزيره همين بس كه آب‌هاي اين جزيره همچون شيشه، زيبايي‌ها و مرجان‌هاي كف دريا را تا دوردست‌ها نمايان مي‌كند. در وصف ديدني‌هاي پرشمار جزيره كيش بايد به پارك ساحلى مرجان، اسكله تفريحي و پارك دلفين‌ها اشاره كرد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.